Eben Upton: Varför det är en lång väg till Raspberry Pi 4

- May 10, 2019-

Hallon Pi skaparna vill göra mer med noll

Tekniska begränsningar är den största utmaningen i att utveckla framtida enheter såsom den Raspberry Pi 4, och Pi grundare Eben Upton berättade det Pro i en intervju igår.


Men medan Stiftelsen kommer inte att ge på hårdvara, Raspberry Pi skaparen berättade det proffs som fysiska begränsningar gör det svårt att fortsätta att växa i samma takt på nästa generations enheter.


”Vi är lite i slutet av 40-nanometer vägen”, sade han. ”Du kan göra mer i denna process eftersom du hamna begränsas av värme. Slutligen, du kan lägga till så mycket kisel område som möjligt, eftersom du inte kan växla transistorer i kisel eftersom saker kommer att laga, går det inte snabbare ”.


Enligt Upton är Raspberry Pi 3 förväntad livscykel ungefär tre år, vilket innebär att det kan ta minst två år innan stiftelsen släpper en ny version av dess single-board dator. ”Detta är en lång väg till Pi 4”, sade Upton. ”Men vi kommer så småningom dit”.


Samtidigt, Raspberry Pi Foundation kommer att spendera mer tid med fokus på filantropi och gemenskapens projekt, inklusive stöd för utanför campus computing utbildning genom dess 5.000 kod klubbar, och en lärare utbildning magazine kallade Hello World. Det kommer också att fokusera på Pixel operativsystemet lanseras i slutet av förra året.


Stiftelsen firade mini datorn femte födelsedag förra veckan och sålde en häpnadsväckande 12 miljoner enheter. Upton sade: ”det är bra att kunna nå detta nummer och att kunna nå detta nummer så snabbt, och kurvan har blivit brantare och brantare under det gångna året”.


Fem år efter Pi: s debut, fortsatte Uptons entusiasm för stiftelsen produkter oförminskat, särskilt Raspberry Pi Zero, som inkluderar Wi-Fi och Bluetooth 5 årsdagen uppdatering. ”Jag vill göra fler nollor”, sade han upphetsat. ”Jag gillar att göra mer mixtrande”.


eben upton raspberry pi

Ett par:Industriell 3D-utskrift går på Skateboarding Nästa:Air NZ använder 3D-skrivare för ersättning av snabb sitsdel