Välkommen till Uncanny Valley: SEER Bot härmar mänskliga uttryck

- Sep 10, 2018-

Det är en sak att bygga en robot som tänker och talar som en människa. Men det är en annan för att skapa en bot som emotes som en.

Japanska konstnären Takayuki Todo utvecklat människoliknande siaren (simulerande känslomässiga uttryck Robot) — ett silikon-huvud som efterliknar människors ansiktsdrag.

Född ur forskning i mänsklig blick och uttryck, använder bot en kamera sensor att spåra och imitera i närheten profiler; dess blå ögon, tunna ögonbryn och väl manövrerade huvudet flytta med dig.

SIARE, en kort medlem av uncanny valley, ser ut som något tecknad animatörer användning att skapa verklighetstrogna tecken på skärmen. Den roterar huvudet på tre axlar och självständigt kan flytta dess glasartad blå ögonen att fokusera på olika punkter.

Animatronic ögonlock och ögonbryn gjord av mjuk elastisk tråd bara lägga till en kuslig känsla att detta wee huvud (inte mycket större än en vuxen hand) tyst är att döma dig.

”Syftet med min forskning och utveckling är inte besvara det filosofiska temat ' Kommer en robot (eller dator) få ett sinne eller känslor som mänskligheten?'” enligt skaparen Todo.

Snarare, han uppfann siare för att helt enkelt se om det är möjligt att skildra dessa känslor på samma sätt som människor.

Detta är inte Todos första robot rodeo: han tidigare producerat Gazeroid — en humanoid med imponerande ögonkontakt interaktion (dvs. kan hon flytta hennes huvud medan du håller blicken på en unsettlingly naturligt sätt).

Simulative Emotional Expression Robot

Ett par:Nya realtidslokalisering och kartläggningsverktyg för robotar, VR, och AR Nästa:Ta maskin som tänker ut ur den svarta lådan