Virginia Tech forskare 3D utskrift Kapton med hjälp av direkta bläck skriftligen

- Nov 20, 2018-

Förra året, utvecklat ett team av forskare vid Virginia tech en metod för 3D-utskrifter Kapton.Kapton är en foill - som polyimid med utmärkt termokemisk stabilitet och används ofta i aerospace isolering. Det fungerar också som en isolator och är motståndskraftig mot ultraviolett strålning. Det inte löses upp i vätskan, minska temperaturen på ca 550 ° C.

3D tryckta materialet är skrivet i direkta bläck och den tryckta delen har liknande egenskaper som filmens kommersiella carpton. De har liknande mekaniska egenskaper upp till 400 ° c, och deras nedbrytning temperatur 534 ° c. Enligt Rau är SLA bättre för det övergripande objektet i 3D-utskrifter, medan direkta bläck att skriva är bättre för olika material för 3D-utskrift.

I forskning om SLA 3D utskrift förra året, skapade Jana Herzberger, en postdoktoral student i lång laget, Kaptons föregångare polymer i flytande form. Vätskan är inte lämplig för att skriva direkt i bläck eftersom det inte kan behålla sin form efter att pressas. I stället uppfann hertzberg en kåda liknar jordnötssmör.

3D Print Kapton Using Direct Ink Writing

Ett par:AM-Flow erbjuder automatiserad lösning för sortering av 3D-skrivna delar Nästa:Nya utvecklingar i akrylatoligomerer för 3D-utskrift