Använda en Lunar Soil 3D för att skriva ut Aerospace Parts?

- Nov 05, 2018-

Enligt det ryska satellitnätet sade Rysslands nationella rymdgruppsgrupp Dmitry Rogozin nyligen att gruppen planerar att studera möjligheten att använda månmarken direkt på månen för att reparera delar i 3D-utrymmesutrustningar.

Enligt rapporter sa Rogozin: "Additiv tillverkningsteknik kräver pulver. Vi vill veta om vi kan använda lunarjorden för att producera pulver som kan användas för att göra vissa strukturer."

Enligt honom kommer dessa "strukturer" att vara delar som används för att reparera utrustning för rymdfarkoster som kan ha misslyckats på månen. Han tillade dessutom, som Vetenskapsakademin sa, det är också möjligt att använda helium-3 som grund för raketbränsle.

Enligt media rapporterade Rogozin den 2 november att Science and Technology Committee i Ryska akademin för vetenskap och aerospace Corporation ska visa konceptet för den ryska måneutvecklingen inom två veckor. Han sa att Ryssland arbetar hårt för att skapa en fullständig tillgänglig bas på månen.

Han sa att nästan alla rymdorganisationer som för närvarande planerar att flyga till månen planerar att starta arbetet samtidigt - slutet av 2020-talet eller början av 2030-talet. Han sa att den första ryska astronauten planerade att landa på månen 2030.

lunar soil 3D to print aerospace parts

Ett par:Spara liv med 3D-utskrift Nästa:IPhone XS-tekniken kan stödja skräddarsydda 3D-tryckta glasögon