Använda en kombinerad 3D-utskriftsmetod för att skapa sträckbar elektronik

- Oct 08, 2018-

Sträckbara elektroniska produkter har stor potential inom bärbara enheter, mjuka robotar och artificiell hud. För att skapa skalbar elektronik är 3D-utskrift en snabb och exakt teknik som kan bygga kretsar och strukturer med flytande metall. Tidigare har forskare varit intresserade av töjbar elektronik baserad på Ga-baserade flytande metaller (GLM), som är icke-toxiska vätskor med låg viskositet.

Forskarna använde koaxiala munstycken för denna process; Yttre munstycken används för att extrudera flexibla kiselgelmaterial och inre munstycken strängsprutar flytande metall.

Kärnkomponenterna i systemet var en skrivbords 3D-skrivare, koaxialmunstycket och injektionspumpar.

Problemet med att trycka flytande metall är att det kommer ut som en boll snarare än en ström; Emellertid tryckte det så att det kom i kontinuerlig kontakt med viskösa elastiska material inhiberade den bollen. Detta gjorde det möjligt för forskarna att skriva ut töjbara elektroniska komponenter som visade utmärkt prestanda när de testades. Enligt forskarna är detta första gången som en ny multifunktionell sträckbar induktansgivare har producerats.

3D Printing Method to Create Stretchable Electronics

Ett par:Hur sätta AI hjärnor i 3D-skrivare kommer att ändra spelet för marinen Nästa:UTSA Team Tapping 3D Printing Tech i kampen mot cancer