Användning av metalliskt glas förenklar 3D-utskrift av metaller

- Oct 12, 2018-

Forskare vid Yale, MIT och Desktop Metal har samarbetat för att förenkla metall 3D-utskrift, vilket utvidgar sin potential för användning i industriella applikationer och det antal objekt som kan skrivas ut med processen. Forskningen, som leds av Jan Schroers, Yale professor i maskinteknik och materialvetenskap, har tagit ett nytt tillvägagångssätt för 3D-skrivarobjekt från metallglas - ett relativt nytt material som är starkare än även några av de starkaste metallerna, men med pliability av plast .

Genom sitt arbete utvecklade laget en process som kan använda metalliska filament gjorda av metalliskt glas till föremål, vilket förenklar metall 3D-utskrift. Hittills har metall 3D-utskrift haft begränsningar på grund av komplexiteten i arbetet med materialet. Den viktigaste utmaningen är att metaller generellt inte existerar i ett tillstånd som gör att de lätt kan extruderas, sa Schroers i ett pressmeddelande från Yale.

3D-tryckt metallglas

Ett par:Microlight3D erbjuder en ny typ av hur provtagningsutrustningen skall 3D-utskrifter Nästa:Kontroversiell proposition som tillåter myndigheter att skjuta ner privata drones huvuden till presidentens skrivbord