Universitetet i Twente forskare 3D utskrift guld mikrostrukturer med LIFT teknik

- Nov 01, 2018-

Forskare vid universitetet i Twente har utvecklat en ny laser utskrift teknik som möjliggör den3D-utskrift av guld nanostrukturer, inklusive komplexa överhängande strukturer. Genom att rikta en mycket kort laserpuls mot nanometer metall filmen, sprutas en liten droppe av flytande metall på matrisen där det stelnar. Denna teknik kallas laser inducerad framåt överföring eller hiss. Forskare har använt det för att bygga små, komplexa strukturer av koppar och guld. Koppar fungerar som ett mekaniskt stöd för guld.

HISSEN kommer att aktivera 3D utskrift av mikroelektronik eller optoelektronik. Exempel är forskare en liten spiral som kan fungera som både en mekanisk fjäder och en elektronisk dirigent.

Lift-teknik kan också användas för andra metaller eller metall kombinationer. Det har stor potential inom områdena elektroniska kretsar, mikromekaniska enheter och biomedicinska programmet avkänning. Med koppar som ett ”offer” material, kan mer komplexa strukturer vara 3D tryckta, såsom de med utliggare, såsom spiraler. Denna teknik, som andra additiv tillverkningstekniker, har potential att spara tid och pengar samtidigt fortfarande producera komplexa detaljer.

Ett par:3D-utskrift, Silicon Valley stil Nästa:Mexican Museum Case Study ser på användningen av 3D-tryckning i byggbranschen