För att förbereda sig för farorna med rymden, är forskare 3D-utskrift mänsklig hud upp och ner

- Jul 11, 2019-

Ingen människa har någonsin upplevt något som att åka till Mars. Resan skulle vara den längsta i mänsklig historia, och som sådan kan det krävas några drastiska åtgärder för att lyckas.

För att möta några av riskerna har forskare vid European Space Agency (ESA) och University Hospital of Dresden Technical University i Tyskland (TUD) använt 3D-tryck för att producera sina första biotryckta hud- och benprover. Och för att bevisa att systemet kunde fungera i låg vikt, gjorde de 3D-tryckningen upp och ner.

"En resa till Mars eller andra interplanetära destinationer kommer att involvera flera år i rymden," säger Tommaso Ghidini, chef för ESA: s struktur, mekanismer och materialavdelning, i ett pressmeddelande. ”Besättningen kommer att löpa många risker och att återvända hem tidigt är inte möjligt. Att bära tillräckligt med medicinska förnödenheter för alla möjliga händelser skulle vara omöjligt i ett rymdskepps begränsade utrymme och massa. "

"Istället," fortsätter Ghidini, "kan en 3D-biotryckskapacitet låta dem reagera på medicinska nödsituationer när de uppstår. I fall av brännskador, till exempel, kan helt ny hud biotryckas istället för att ympas från någon annanstans på astronautens kropp, gör sekundär skada som kanske inte läker lätt i omloppsmiljön. "

Om astronauter skulle skadas på sin resa till Mars eller någon annan planet, visar TUD-experimentet att de skulle skapa ett hudtransplantat genom en begränsad men lätt tillgänglig resurs - deras eget blod.

"Hudceller kan biotryckas med hjälp av humant blodplasma som ett näringsrikt" bio-bläck ", vilket skulle vara lättillgängligt från uppdragets besättningsmedlemmar," förklarar TUD: s Nieves Cubo i pressmeddelandet.

Under normala förhållanden på jorden kan det räcka. Men låg vikt innebär att plasmans vätskekonsistens inte skulle fungera. Efter att ha fått tillgång till sin egen plasma skulle de skadade astronauterna vända sig till växter och alger, säger forskare, för att slutföra omvandlingen.

Cubo säger att deras team, som arbetar med life science-experterna på Blue Horizon, "utvecklade ett modifierat recept genom att tillsätta metylcellullosa och alginat för att öka substratets viskositet. Astronauter kunde få dessa ämnen från växter respektive alger, en genomförbar lösning för en fristående rymdekspedition. "

Både metycellullos och alginat fungerar som förtjockningsmedel och bindemedel, vilket gör saker mindre benägna att falla isär. I rymden är det viktigt att hålla allt tillsammans. Och på ett uppdrag till Mars skulle lagringskapacitet vara lika viktigt; varje kvadratmeter som tas upp av medicinska leveranser är en annan som skulle betyda mindre mat eller vetenskaplig utrustning.

Även om medicinska behov uppenbarligen är en prioritering som inte kan undvikas, är det avgörande för framtida utforskning att hitta ett sätt att göra dem mer kompakta.

3D-tryckt hudtransplantat

Ett par:Möt Gala 2019: Kolla in Zac Posens fantastiska 3D-tryckta klänningar Nästa:Linear Rail 3D-skrivare - verkligen bättre eller bara en hype?