Titanium 3D-tryckta hjul ger en glimt av framtiden

- Nov 26, 2018-

I en demonstration av vad som kan vara kommersiellt möjligt inom en snar framtid, Kalifornien-baserade HRE fälgar nyligen slagit sig ihop med GE tillsatsen AddWorks team för att skapa den första titanium hjul att 3D-tryckt via Electron Beam Melting. Processen sägs vara effektivare än traditionell bearbetning.

Electron beam melting innebär att bestråla en elektronstråle på en bädd av Titan pulver och selektivt smältande Titan pulvret för att skapa en kontinuerlig lager av fast material som smälts tillsammans att bilda ett enda objekt. Alla unmelted pulver kan fortfarande användas för efterföljande konstruktion. Däremot när delar är tillverkade av Titan block, hamnar mer material slösas.

När navet fem huvuddelar är tryckta, tas den tillfälliga stödstrukturen inuti navet (som krävs för utskriftsprocessen) manuellt för återvinning. Ytorna av delar bearbetas sedan minimalt för att säkerställa att de passar ihop.

Toppen av ekrarna är då borstade platta för hand och rengöras för att ta bort alla olja eller resterande pulver. Slutligen, en central del användes för att ansluta fem delar tillsammans, och Titan fästelement användes för att passa allt inuti kolfiber rim cylindern.

A custom center piece was used to join the HRE3D+ wheel's five main sections together


Ett par:BMW överträffar en miljon 3D tryckta fordonskomponenter Nästa:Makefast Workshop låser upp recept till 3D utskrift extrema överhäng utan stöd