Denna pendel har ingen drivrutin, är tillverkad av en 3D-skrivare

- Jun 17, 2019-

I National Harbour har en autonom buss med namnet Olli börjat göra sina rundor utan en förare vid ratten. Faktum är att fordonet inte ens har en ratt.

Shutteln är för närvarande "bara inbjudan", men senare i sommar öppnas den för allmänheten. Shutteln är också på väg till den gemensamma basen Myers-Henderson Hall för ett 90-dagars pilotprogram. "Framtiden är här," sa David Woessner, vice ordförande för LM Industries, moderbolaget till Local Motors, som tillverkar Olli.

Från och med nu kör skytteln bara på en 1,3 mils rutt genom staden, under en "säkerhetsförvaltares" vakande öga. Så småningom är planen att utöka rutten genom hela staden och öppna den för allmänheten. Woessner sa att dessa åkattraktioner kommer att vara gratis när de är tillgängliga för allmänheten.

Bussarna, som kan ta mellan 8 och 12 personer, görs delvis genom 3D-tryckning, som företaget kallade historiskt i ett pressmeddelande 2017. Bussen är långt ifrån en hastighetsdemon, inställd på bara 12 miles per timme, även om den har en maxhastighet på 25 miles per timme.

Woessner sa att skytteln kan fylla ett "transportgap" i staden.

"National Harbor är relativt otillgängligt ur ett mobilitetsperspektiv," sade han. "Om du inte äger ett personligt fordon. Det finns ingen masstransport. Det finns ingen tunnelbanestation som kommer direkt in i National Harbor."

Woessner sa att det också finns ett "säkerhetsargument" för varför dessa bussar ska användas. Han sa att det finns i genomsnitt 40 000 trafikdödsfall på amerikanska vägar varje år, varav den stora majoriteten, 94%, beror på mänskliga misstag.

"Roboter på vissa sätt kan köra bättre än människor," sade han. "Eftersom de inte har distraktioner."

Medan Olli är relativt ny i vårt område, används de redan i en begränsad kapacitet i delar av Australien och Sacramento, Kalifornien.


Olli is set to travel at 12 miles per hour

Ett par:3D-utskrift implementerad för att göra flygklara flygplansdelar Nästa:Denna Alexa-kontrollerade TrayDrone är nästan lika bra som att ha en butler