Thermwood och Boeing Gör stor 3,6 Meter 3D-skrivad 777X Programverktygsdel

- Oct 11, 2018-

Thermwood och Boeing har meddelat att de har gjort en stor 3D-tryckt kompositdel för Boeings 777X-program. Thermwoods LSAM-teknik användes för att tillverka en 20% kolfiberförstärkt ABS-del. Delen är ett "12-fots långt R & D-verktyg". Detta demonstrerar de möjliga tillämpningarna av polymer 3D-tryckning för stora delar till rymdområdet, om än i experimentverktyg.

Boeings 777X-program kommer att skapa Boeings nästa generations långdistansflygplan med bred kropp. Hos maxa kompositmaterial på 787-flygplanet vill Boeing sätta sin kompetens i kompositmaterial till dessa tvillingflygplan. Detta i motsats till Airbus-strategin för effektiva kortdistansflygplan kombinerat med nav och talar med stora A 380-flygande mellan storstäderna.

Kompositioner var avgörande för Boeings utveckling av 787. Boeing var också en mycket tidig (tänk 1995) pionjär i att använda olika 3D-tryckteknik på många militära och civila plattformar. För att se dessa två tekniker intertwine i LSAM känns mycket logiskt faktiskt.

Thermwoos tillverkare av storskaliga tillsatser och dess vertikala lagerutskrifter (VLP) 3D-tryckteknik kan göra stora kompositdelar.

Boeing’s 777X program

Ett par:Gantris konstnärliga lampor belyser möjligheterna till 3D-utskrifter Nästa:Idrifttagning använder 3-D-utskrift för att återställa tillverkningen av metalldelar