Rostfritt Och Utinam Besançon 3D Print En Metallklocka

- Oct 10, 2018-

Armbandsuret var designat av Utinams Grand Prix vinnande urmakare, Philippe Lebru och 3D tryckt av företagets lärlingar vid Créativ Lab of Union des Industries des Metiers de la metallurgie de franche comte (UIMM).

Uppdrag av STAINLESS för att markera sitt 90-årsjubileum har UIMM hävdat att klockan är den första funktionella 3D-klockan.

Det finns andra exempel på fullt fungerande 3D-tryckta klockor i branschen. Ett exempel är den italienska lyxklockan Panerai PAM 578, med en 47 mm diameter 3D-tryckt titaniumväska.

Anpassade 3D-tryckta bärbara varor

En av anledningarna till att 3D-utskrift har använts i modebranschen är att tillhandahålla skräddarsydda unika produkter. Med några märkliga undantag är dock bärbara produkter som för närvarande är gjorda med AM-processer inriktade mot marknadens höga ände eller relativt låga volymer.

Utinam Besançon säger att klockan kommer att produceras som en begränsad lopp på 300 och kan köpas från början av december till 949 euro.

3D metal printed watch

Ett par:3D-tryckt modell får valp kör runt som valpar ska Nästa:Formlabs teknik gör 3D tryckta anatomiska modeller av unga patientens gom och näshålan