Spry Drone flyger genom luften - och under vattnet

- Sep 06, 2018-

Om du letar efter en quadcopter som kan landa på vattenytan för att skjuta undervattensvideo - ja, det skulle vara Urban Drones vattentäta Splash Drone. Nu har företaget förenat sig med Tech Firm SwellPro för att skapa Spry drone, som faktiskt kan göra korta "flygningar" under ytan.

Baserat på en racing-drone-design kan Spry flyga genom luften med hastigheter upp till 70 km / h, som håller sig luftburna i 17 minuter per laddning av sitt utbytbara batteri. Den kan styras i realtid via en inbyggd radiostyrning - som också är vattentät - eller den kan använda sin GPS för att autonomt följa en förprogrammerad flygväg.

Dessutom kan användarna välja flyglägen, t.ex. Följ, där den flyger längs ovanför ett spårat rörligt mål. Objektets omlopp, där det cirklar ett mål samtidigt som det centreras i skottet. och automatisk retur, där den automatiskt flyger tillbaka till användaren, även om deras plats har ändrats sedan start.

Video från sin 4K / 30fps-kamera (eller 12MP stillbilder) spelas in på ett inbyggt SD-kort, och levereras även via Wi-Fi till en 4,3-tums skärm på fjärrkontrollen. Dronen kan dessutom skicka sin matning till ett obegränsat antal andra visningsenheter, så att personer förutom piloten kan se vad den ser.

Och ja det kan flyga under vattnet. Genom att välja manuell (i motsats till autostabiliserad) kontroll kan användarna landa den upp och ned på vattnet och aktivera dess propellrar som nu är nedåtriktade för att snabbt dra in den i bläckdjupet. Det flyter därefter uppåt i en riktning upp mot höger uppåt, så den kan ta av sig igen vid ytbehandling.

Precis som med Splash Drone - tillsammans med HexH2o amfibisk hexakopter - kan den också helt enkelt landas högst upp på vattnet med sin fjärrstyrda kamera och ger användarna en titt på vad som ligger under ytan.

The Spry drone, going deep

Ett par:Intelligenta moduler Marknadsanalys 2017 och prognos 2021: Storlek, omfattning, tillväxt och efterfrågan, lovande regioner Nästa:3D Printed Intelligent Robotic Fish Hjälper Underwater Exploration