Sealy, världsklass 3D-skrivare ställa att skapa Dissolvable medicinska implantat

- Oct 11, 2018-

Att kombinationen av förtrogenhet och reaktivitet, Sealy sa, gör magnesium en huvudkandidat att bli den primära ingrediensen i dissolvable skruvar, plattor och andra medicinska implantat som kunde eliminera uppföljande operationer eller en livstid av värk under snöstormar.

För att förstärka magnesium mot stelhet i kroppen tillräckligt länge för att fungera som ett implantat, började Sealy experimentera med en teknik som kallas laser chock peening som doktorand.

Den laser chock peening hjälpte magnesium tål inledande korrosion tester så bra att Sealy började tänka på sin avhandling resultat som ”sjö-hus data, eftersom det var så bra att jag tänkte att kommersialisera tekniken och köpa en sjö hus utanför dessa resultat ."

– Det är lite deprimerande. ”Men som var en stor motivation för mig att komma till Nebraska.I insåg att om jag skulle styra nedbrytningen av dessa implantat, inte bara på ytan, men under hela livscykeln för enheten, jag skulle behöva en 3d metall skrivare för mig att skriva ut dessa magnesium implantat”.

Inte alla 3d-skrivare kan göra. Han behöver utsättas för teknik som just har börjat växa fram. Nebraska Engineering erbjöd honom möjligheten att hjälpa direkt sitt köp av tre state-of-the-art 3D-skrivare.

Sealy sa, kunde i slutändan tis print-perforering metod hjälpa honom designa och bygga magnesium implantat som försämrar i olika takt i kroppen. En typ av nyckelben plattan eller knäskålen försämras inom ett år, medan en annan kan upplösa inom tre till fem år.

Michael Sealy, assistant professor of mechanical and materials engineering,

Ett par:Baltimore Manufacturing Studenter 3D Print Violins For Their Music Department Nästa:Den glidande 3D-transportbandet 3D-skrivare för oavbruten 3D-utskrift