Ryska forskare utvecklar neuralt nätverk för metall 3D-utskrift

- Nov 13, 2018-

3D-utskrift är inte en enkel process, speciellt metall 3D-utskrift. Det innebär mycket komplex matematisk modellering, och även den mest grundläggande delen av beräkningen tar veckor. Men forskare från Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University har utvecklat ett neuralt nätverk för metall 3D-utskrift som är utbildad med ett stort antal parametrar, vilket möjliggör snabbare produktion av delar samt möjligheten att använda upptäckta avhängigheter för att tillverka nya delar.

Neurala nätverk är ett datorsystem som används för att bearbeta stor dataingång. Forskare vid universitetet använde denna metod för att få processparametrarna för 3D-utskrift, vilket garanterar processens stabilitet.

Det neurala nätverket som utvecklats av forskare i Ryssland är ett annat steg mot automatiseringen av hela tillsatstillverkningen, som inte bara har potential att påskynda processen och förbättra kvaliteten på delar men minskar risken för mänskligt fel, vilket är högt när Det handlar om komplex matematik. Det finns fortfarande mycket slöseri med tid, pengar och material vid tillverkning av metalladditiv på grund av byggfel, men med förbättringar som den här, kommer dessa problem sannolikt att minska kraftigt i framtiden.

Russian Researchers Develop Neural Network for Metal 3D Printing

Ett par:Artec 3D Scanners hjälp med att skapa anpassade bröstimplantat Nästa:Auricular återuppbyggnad: Nederländerna forskare 3D utskrift & bedöma nya metoder för att göra öron