Ruselectronics utvecklar Electron Beam Metal 3D Printer

- Apr 10, 2019-

Ruselectronics, ett ryskt holdingföretag och ett dotterbolag till det statligt ägda Rostec, utvecklar en elektronstråle-metall 3D-skrivare för flyg- och rymdapplikationer. Forsknings- och utvecklingsarbetet kommer att utföras av Toriy Scientific Production Association (НПП Торий). Toriy är ett dotterbolag till Ruselectronics och är specialiserat på elektronstrålesvetsning, mikrovågsrör och kommunikationssystem.


Dmitry Trofimov från Toriy sa: ”Den utvecklade 3D-skrivaren kommer att konsumera mindre energi och minska avfallet till ett minimum. Sådana maskiner gör det möjligt att skapa produkter för högteknologiska industrier som blir lättare, starkare och mer ergonomiska. ”


Tillverkning av elektronisk balk

Ruselectronics grundades helt och hållet av Rostec och grundades 1997 med fokus på tillverkning av elektronik. Det integrerades i Rostec 2009 och ansvarar för närvarande för produktion av 80% av elektroniken som konsumeras i Ryssland. För närvarande är mer än 130 företag och vetenskapliga organisationer, specialiserade på mikrovågsteknologi och kommunikationssystem, en del av Ruselectronics.


Med hjälp av Toriy kommer Ruselectronics att utveckla den första prototypen av elektronstråle 3D-skrivaren fram till 2020. På kapaciteten för EBAM-teknik och vad den kommer att ge till den ryska AM-industrin, tilllade Trofimov, "Tekniken för 3D-tryckning enligt metoden av elektronstrålsmältning av metallpulver gör det möjligt att tillverka delar av nästan vilken komplexitet som helst, inklusive produkter med en storlek på 0,2-0,4 mm. ”


"3D-tryckning av produkter med en bionisk design minskar i vissa fall vikten med 86%, vilket är omöjligt att uppnå med traditionella tillverkningstekniker."


The SaM146 engine manufactured by PowerJet. Image via Wikipedia.


Ett par:Denna Alexa-kontrollerade TrayDrone är nästan lika bra som att ha en butler Nästa:University of Pittsburgh tilldelas över $ 1 miljon för att utveckla kvalitetssäkring för 3D-tryckta turbinkomponenter