Rolls-Royce avslöjar Demonstrator motor med 3D tryckta komponenter

- Oct 13, 2018-

Rolls-Royce har introducerat en ny teknik demonstrator motorn kallas Advance3. Motorn innehåller sammanlagt omkring 20.000 delar, och har uppnått mer än 100 timmar av testning. Vissa delar har varit 3D tryckta, medan andra är tillverkade av keramiska matris kompositer som har visat enastående prestanda.

Keramiska matris kompositer tål högre arbetstemperaturer och kräver mindre kylning luft. De förlorar också mycket i vikt, vilket ökar effektiviteten. 3D printing, samtidigt tillåter komplexa delar ska produceras med färre komponenter, eller ens som endast en komponent alldeles. Det kan också minska vikt och förbättra effektiviteten, samtidigt som för tillverkning av geometrier som andra produktionsmetoder inte kan producera.

Rolls-Royce införde sin vision för IntelligentEngine tidigare i år. Motorn verkligen kommer att vara intelligent – det kommer att vara ansluten till andra motorer, dess stöd ekosystem och dess kunder, och det kommer vara medvetna om dess operativa sammanhang, dess begränsningar och kundens behov, gör det möjligt att bemöta miljön runt den utan mänskliga ingripande. Det kommer också lära av sina egna erfarenheter och peer nätverk för att justera dess beteende till bästa prestanda.

Rolls-Royce 3D Printed Components

Ett par:Större människa-liknande robotar Spark fascination och rädsla Nästa:3D-utskrift för att störa implantatindustrin