Rocket Lab och dess 3D tryckta raketer ser mot en produktiv framtid

- Oct 19, 2018-

Rocket Lab började 2018 med en smäll, lanserar sin delvis 3D tryckta Electron raket från dess nya Zeeland uppsändningsplatsen i January.It var andra lanseringen av raket och det första framgångsrika orbital uppdraget, och företaget nu förbereder lansering av mer raketer - två mer detta år och 16 mer nästa år. Rocket lab öppnade sin andra raket utveckling och produktion anläggning i Oakland tidigare denna månad. Nya Zeeland, och denna vecka företaget tillkännagav sin andra lanseringen plats, som kommer att vara i Wallops Island, Virginia. Rocket Lab hoppas att webbplatsen operativa i ungefär ett år.

För återstoden av 2018, dock fokuserar Rocket Lab på Nästa två raketer. Dess första full kommersiell uppdrag, dubbade det är Business tid, är planerad att starta i November och i December en flygning för NASA kommer att ta fart transporterar 10 CubeSats.

Electron raketen har en nyttolast på 150kg till 225kg, och är boostable till en 500km sun-synkron bana. Rocket lab möter hård konkurrens från en mängd andra företag som försöker rädda små nyttolaster i yttre rymden, men baker hävdar att företagets fördelar är inlärda från det: saker som förordning, produktionsanläggningar, launchpad frågor, om inte mer än raketen själv.

3D Printed Rockets

Ett par:Designer skapar unikt 3D-tryckt Homeware Collection för Cooper Hewitt Showcase Nästa:Additive Industries och Sauber F1 Team Extend Technology Partnership för Metal 3D Printing