Robot tid att ägna mer uppmärksamhet åt kvaliteten på utbildning av personalen

- Aug 30, 2016-

Roboten går in service precis börjat

Han förklarade att roboten allmänt används idag i vårt land eller i processen monteringslinje arbetstagare på alternativet. Men trots det största arbetsrättsgruppen i vårt land är inte i branschen, men tjänsten anställd i ockuperade 40%.

quot; En del av de servicejobb kan säkert vara ersatt av robotar, men på grund av känslorna som är inblandade, interagera, de är mycket mer komplicerad än monteringslinje robotar. Kanske USA och Japan har robotar kan ersätta vissa sjuksköterskor arbete på sjukhus, men för vårt land, är gapet fortfarande långt. ”

Företagens service industrin att införa robotar utan även från perspektivet av ekonomi är dessutom ett konto.

quot; Även om det vore tekniskt möjligt, bör företag överväga en #39; är en billig eller billigare maskiner #39; problem. quot; Zuo Xuejin sa maskinen har kostat, andra enheter än mänskliga, liksom mer produktionsutrustning för att förbättra eller uppdatera och även ändring av hela produktionsprocessen, en enstaka insats hög.

Fokusera på arbetslösa #39; kompetensutveckling

Som Zuo Xuejin sa, inhemsk tillverkning, produktionslinjen är branschens mest sannolikt att ersättas av robotar.

Inte länge sedan, som inhemska elektronik Center of Foxconn #39; s Apple växter i Kunshan stad, har precis avslutat en ny omgång av robot substitutioner disponibla ersatt sysselsätter 60 000 personer.

quot; Detta resultat kan sägas förväntas, arbetsintensiva företag är säker på att ändras och detta och kopplade till produktionskostnaderna, men speglar också vårt nuvarande arbetskostnader stiger. ”

Maskinen ersättning för många utländska unga arbetare förlorat sina jobb, men som företagens beteende är klanderfri. quot; Maskin changesquot; bristen på krediter, hushållens uppstår problem, snarare än brist på arbetare, anställningstrygghet för anställda, brist på arbetskraft än uppgraderat---ingen långsiktig stabil inkomst, och botas så som arbetskraft långsiktigt planering, går snabbt, det finns ingen yrkesutbildning......

För arbetstagare som har förlorat sina arbeten, Zuo Xuejin anser att quot; den nuvarande regeringen och företag behöver göra, är att minska dem från en typ till en annan typ av motstånd. Till exempel konvergensen mellan social trygghet och pensionssystemet, och skicklighet konvertera och yrkesutbildning, och så vidare. ”

quot; tillfälle mer än threatquot;

Zuo Xuejin, quot; substitution av machinequot; från vanliga arbetare, i själva verket en möjlighet mer än ett hot. Varje större tekniska revolution i historien, kommer att ge industrin förändringar och uppgraderingar. Vissa branscher har eliminerats, vissa områden är öppna. Inför denna utmaning, slutar folk aldrig att takten i ny teknik för att fortsätta.

I en ålder av information är förändras så snabbt, första anställda lärande, förbättra deras förmåga att anpassa sig till och skapa. Yrkesutbildning är också kompatibel med industrin, som täcker hela karriären av yrkeskunskap utbildningssystemet, uppgradering av arbetskraft effektivt krav snabbt föränderlig bransch.


Ett par:Artificiell intelligens: Riktigt varmt? Läs dessa 10 uppsättningar siffror du vet Nästa:Grundtekniker för Service Robot och analys modul