Robot kan plocka upp något objekt efter att ha kontrollerat det

- Sep 12, 2018-

Människor har länge varit mästare av fingerfärdighet, en färdighet som i stor utsträckning kan krediteras till hjälp av våra ögon. Robotar, under tiden, är fortfarande ikapp. Visst har det gjorts vissa framsteg: Under årtionden har robotar i kontrollerade miljöer som monteringslinjer lyckats hämta samma föremål om och om igen.

Nya genombrott i datorsyn har gjort det möjligt för robotar att göra grundläggande skillnader mellan objekt, men även så kan robotar inte riktigt förstå formen på objekt, så de kan inte göra mycket för att hämta dem snabbt.

MIT datavetenskap och artificiell intelligenslaboratorium (CSAIL), forskarna rapporterade i ett nytt papper, de har gjort stora framsteg inom området, systemet kan låta robot för att kontrollera slumpmässiga objekt och visuellt visste tillräckligt om dem och i fallet med hade aldrig sett dem utföra specifika uppgifter.

Systemet, dubbat "Dense Object Nets" (DON), tittar på objekt som samlingar av punkter som fungerar som "visuella färdplaner" av olika slag. Det här tillvägagångssättet gör det möjligt för robotar att förstå och manipulera objekt och, viktigast av allt, tillåter dem att till och med hämta ett specifikt objekt bland en rubbning av liknande föremål - en värdefull färdighet för de typer av maskiner som företag som Amazon och Walmart använder i sina lager .

Till exempel kan någon använda DON för att låta en robot förstå en viss position på ett föremål - som en tunga. Sedan så kunde det se en sko som den aldrig hade sett tidigare och lyckades fånga tungan.

Teamet tittar på potentiella tillämpningar inte bara i produktionsmiljön utan även i hemmet. Imagine ger systemet en bild av ett städat hus för att hålla det rent medan du arbetar eller använder en bild av en platta så att systemet kan lägga bort din tallrik medan du är på semester.

Det som också är anmärkningsvärt är att ingen av uppgifterna faktiskt märktes av människor. Systemet är snarare "självövervakat", så det kräver ingen mänskliga anteckningar.

anuelli uses the DON system and Kuka robot to grasp a cup.

Ett par:Tethon 3D för att utveckla keramik och metall DLP Desktop 3D-skrivare för slutanvända delar Nästa:Raspberry Pi-baserade industriella datorer med långsiktig tillgänglighet