Forskare gör starka, 3D tryckta utbyggbart Origami strukturer för Engineering program

- Oct 13, 2018-

Ett samverkande team av forskare från Georgia Institute of Technology, Beijing Institute of Technology och Peking University använder 3D-utskrifter direkt bygga omkonfigurerbara origami konstellationer som kan expandera och vik. Ännu bättre, har 3D-utskrift strukturen också tillräcklig bärförmåga och styrka för tekniska tillämpningar.

Många 3D utskrift strukturer med unika egenskaper har inspirerats av origami att öppna tillämpningar av mjuka robotar och själv fällbara strukturer. Medan de flesta origami strukturer menar tunna blad som sammanfogas tillsammans med bindningselement som klister, forskargruppen funnit ett sätt att göra flera 3D-sammansättningar i ett steg, utan att behöva ansluta mindre delar tillsammans.

För att bygga origami, utvecklat teamet en ny typ av elastomer som gör det möjligt att skapa strukturer från enskilda komponenter. Elastiska polymer kan materialet 3D tryckt vid rumstemperatur och set med UV-ljus, som bildar en mjuk, vikbar material som kan vara sträckt upp till 100%. Detta material användes för hela 3D montering. DLP 3D printing användes för att bygga upp strukturer, består av olika kombinationer av enskilda enheter av origami, utan att kräva något extra församlingen steg.

3D Printed Expandable Origami Structures

Ett par:Skriv ut ditt minne 3D lanserar återvinningsutmaningen för 3D-skrivarfilament för gymnasieelever Nästa:3D-tryckt modell får valp kör runt som valpar ska