Raspberry Pi 4 erbjuder stor prestandaökning

- Jun 24, 2019-

Raspberry Pi Foundation hävdar att den senaste datorn med en kort är den första som "replikerar hela kapaciteten hos en traditionell dator."


Raspberry Pi 4 priser och tillgänglighet

Raspberry Pi 4 finns nu för $ 35 (samma pris som Raspberry Pi 3) och kommer att finnas i versionerna 1 GB, 2 GB och 4 GB. "Desktop Kit" (tillval) kommer att buntas med mus, tangentbord, SD-kort, strömförsörjning, chassi och kabel. Du kan köpa Raspberry Pi 4 från element14 eller OKdo.

Om du aldrig har hört talas om Raspberry Pi, har dessa enskilt-datorer olika användningsområden, från att lära barns värdefulla STEM-färdigheter till att hjälpa amatörer att skapa unika prylar som DIY-webbserver, set-top-lådor och säkerhetskameror. Det gör det också möjligt för utvecklare att finslipa sina kodfärdigheter med hjälp av ett antal programmeringsspråk (från Scratch till Python och C ++).

"Detta är en viktig utveckling på hela PC-marknaden", säger Raspberry Pi-grundare Eben Upton. ”Raspberry Pi är redan en av de mest sålda datorerna genom tiderna. Under det fjärde kvartalet 2018 stod Raspberry Pi 3+ och tidigare modeller för världen. 2,5% av PC-marknaden. Den förbättrade funktionaliteten hos Raspberry Pi 4 bör göra det möjligt för oss att lösa en större andel av marknaden. "


Raspberry Pi 4-prestanda

Raspberry Pi hävdar att denna fjärde generationens dataport har tre gånger processorkraften för Raspberry Pi 3 och fyra gånger multimediaprestanda.

Raspberry Pi 4 kommer att vara utrustad med en fyrkärnig ARM Cortex-A72 CPU som kör med 1,5 GHz, vilket kan avkoda det höga dynamiska intervallet 4Kp60 HEVC medan du kör två 4K-skärmar för att driva skärmen eller digital skyltning.

"Visionen bakom Raspberry Pi 4 är att ge alla en rik multimedia-PC-upplevelse", sa Upton. "Genom att ge rätt prestanda för de flesta användare kan vi uppnå detta till en tiondel av kostnaden för traditionella stationära datorer."


Raspberry Pi 4 nya funktioner

Den kreditkortsstora datorn sägs också möjliggöra supersnabba filöverföringshastigheter, webbsökning med flera flikar och avancerad video och redigering. Anslutningen har också förbättrats med den nya modellen med debut av Gigabit Ethernet, 802.11ac trådlöst, Bluetooth 5 och USB 3.0-stöd. Några av dessa funktioner är inte ens tillgängliga på de senaste premium-bärbara datorerna.

Det bästa av allt är att Raspberry Pi 4 är bakåtkompatibel, så de flesta av dina skapelser bör fungera utan att göra ändringar i den nya enheten.

Raspberry Pi 4


Ett par:US Navy utökar sina 3D-utskriftsmöjligheter för metall Nästa:Kol startar massproduktion av 3D-skrivarharts med Covestro