Q & A: Silvan Qantenbein ETH ZÜRICH, 3D-utskriftskomplexmaterial

- Sep 21, 2018-

Nyligen samarbetade Complex Materials Group och Soft Materials Group vid ETH Zürich, Schweiz, för att utveckla ett material för lågprissättning, återvinning och höghållfast flytande kristallpolymer (LCP) för 3D-skrivare.

F: Vilka är de främsta fokuserna för Complex Materials Group på ETH Zürich?

ETH Zürich: Komplexmateriallabbet hos ETH Zürich fokuserar på bearbetningsrutter för att skapa material med komplexa arkitekturer i olika längdskalor och på förståelse av deras struktur-egendom relationer. Dessa komplexa hierarkiska strukturer har använts i stor utsträckning i biologiska material, till exempel i pärlskiktet och träet, vilket har producerat utmärkta mekaniska egenskaper.

Fråga: Vilka var huvudmålen för din LCP-materialforskning?

Silvan Gantenbein: Huvudsyftet med detta tillvägagångssätt är att digitalt designa och tillverka styva, komplexa former av lätta polymerer inspirerade av den invecklade mångsidiga strukturen av biologiska material som spindelsilke och trä.

F: Kan du ge en sammanfattning av andra 3D-utskriftsrelaterade projekt som för närvarande pågår i skolan?

Silvan Gantenbein: Labbet är dedikerat till ett brett utbud av 3D-utskriftsmaterial och -metoder, från 3D-utskrift av mjuka robotar till utskrift av silikoner till bakterieinnehållande funktionella material för tryckning av porös keramik.

A gear 3D printed using the newly developed LCP material

Ett par:ÄR METALL 3D UTSKRIFT TAR ÖVER? Nästa:HP (HPQ) kranar som odlar ortopedmarknad med 3D-utskrift