NASA studerar antibakteriella 3D-utskrifter Filament för användning på rymduppdrag

- Sep 07, 2018-

För några månader sedan, infört chilenska start Copper3D PLACTIVE, en antibakteriell 3D utskrift glödtråden avsedd för framställning av medicintekniska produkter såsom proteser och hängslen. Företaget pekade den oroande statistik som 40% av protetiska använder lider av någon slags hudsjukdom, varav vissa kan vara svåra eller till och med livshotande. PLACTIVE omfattar, bland andra materialen koppar nanopartiklar, som är aktivet i elimineringen av mikroorganismer, att göra enheter 3D tryckta från materialet effektivt för att förebygga infektion.

En organisation som har tagit ett intresse i PLACTIVE är NASA. Förra året, var de första medicintekniska 3D skrivas ut i rymden, som astronauterna på den internationella rymdstationen är rörliga mot 3D utskrift av fler och fler nödvändigheter. På grund av den porösa beskaffenhet 3D utskrift material, samt komplexa geometrier 3D tryckta enheter, bakterier är alltid ett bekymmer, så NASA var fascinerad av begreppet en antibakteriell 3D utskrift glödtråden.

”Användningen av denna nya antibakteriella 3D tryckteknik har flera potentiella tillämpningar”, sade Daniel Martínez, direktör för Innovation och medgrundare av Copper3D. ”Vårt huvudfokus har varit utveckling av antibakteriellt material med tillämpningar inom medicin och rehabilitering, såsom applikationer i världens dental, proteser, ortoser, medicinska och kirurgiska instrument och komplexa sårläkning. ”Men nu vill vi gå ett steg längre och verifierar potentialen hos denna teknik i andra typer av utmaningar i samband med problemen av långvarig rymduppdrag framtid”.

På långvariga rymduppdrag, förebyggande av infektion är nyckeln för att undvika mer allvarliga hälsoproblem och enheter från PLACTIVE kunde gå långt för att hålla astronauter friska efter skada. Materialet har visat mycket lovande på jorden hittills.

Vetenskaplig föreståndare för studien är Dr Jorge Zuniga på University of Nebraska-Omaha, som har lång erfarenhet i utformningen av 3D tryckta protetik.

NASA Studying Antibacterial 3D Printing Filament For Use On Space Missions

Ett par:Robotarium: En Robotics Lab som är tillgänglig för alla, med Magnus Egerstedt Nästa:Nu även med långsiktiga finns Raspberry Pi-modul