NASA beviljar miljoner till 3D-utskriftsprojekt som hjälper 2024 månlandning

- Jul 11, 2019-

Amerikanska rymdbyrån NASA har just säkrat finansiering för cirka 18 tidiga 3D-tryckprojekt som utvecklar teknik för att hjälpa till på nästa uppdrag i månen. Som en del av byråns program för småföretagers innovationsforskning (SBIR) och Small Business Technology Transfer (STTR), är projekten bland 363 förslag som kollektivt har fått över 43 miljoner dollar från NASA för fas I-utveckling. Med ett genomsnitt på cirka 123,99 tusen dollar per projekt motsvarar 3D-skrivprojekten upp till maximalt 2,2 miljoner dollar av den totala fonden.

Behovet att veta om SBIR och STTR

NASA: s SBIR- och STTR-program är utformade för att stödja de små och innovativa företagen som sysselsätter cirka 55% av alla jobb i USA. Genom sådana initiativ syftar byrån också till att hålla sig till förgrunden för ny teknik, vilket ger den valet av gänget när det gäller nya lösningar. När det gäller det senaste programmet Jim Reuter, associerad administratör för NASAs rymdteknikuppdrag Direktorat (STMD), kommenterade, "Vi är glada över de entreprenörsrika innovativa idéer som dessa småföretag tar med sig till bordet."

Båda dessa finansieringsprogram som drivs av byrån har tre faser, vardera i förhållande till ett annat slutresultat och beviljandet av en ny, högre kontantinsprutning.

Under de senaste åren har en hel del forskning inom rymdutforskningsfältet varit oroad över hur man rymmer astronauter i rymden längre, och till och med skapar en beboelig miljö på platser som månen och Mars. 3D-tryck experiment i Lunar och Martian regolith har visat den rudimentära potentialen att bygga livsmiljöer. NASAs egen 3D Printed Habitat Challenge har också sökt idéer för att hjälpa till med att bygga skydd.

Andra projekt har fokuserat på hur man bättre utnyttjar avfall som genereras av beboeliga satelliter som ISS. Under tiden är SpaceX en av en samling privata rymdföretag som delvis fokuserar på transportinfrastruktur för Mars.

Många av de projekt som beviljas finansiering enligt SBIR- och STTR-programmen har till uppgift att tillhandahålla lösningar som kommer att hjälpa NASA till målsättning för Mars, vilket uppfyller ett av 22 fokusområden, inklusive in-space propulsionsteknologier, energi- och energilagring, utnyttjande av resurser i situ , Rymd och avancerad tillverkning och material, materialforskning, strukturer och församling.

Reuter tillägger: "Tekniken visar ett stort löfte när det gäller att hjälpa NASA att uppnå sina mål på alla uppdragsområden, inklusive våra ansträngningar att skicka amerikanska astronauter till månen och sedan vidare till Mars, samtidigt som de ger en långsiktig uppgång till den amerikanska ekonomin. ”

Framtiden för Moon landningar på NASA

Som det första företaget att placera en 3D-skrivare på ISS är Made In Space (MIS) ett välkänt namn i tillverkning med låg tyngdkraft. Sedan lanseringen av Additiv Manufacturing Facility (AMF) har företaget gått vidare till andra, varierande och större skala tillverkningsprojekt inklusive satellitbyggnaden Archinaut. Som en del av 2019 Fas I SBIR & STTR-rundan, kommer organisationen att utföra ett annat projekt för NASA, den här gången utvecklingen av en mobil end-effector laser enhet (MELD) som kan autonoma anslutning och reparation.

Florida baserade Zero G Horizons, kommer att genomföra ett projekt som det hoppas kommer att hjälpa till att bli ledande inom rymddrivningsmedel lagring och överföring. Samarbetar med Embry-Riddle Aeronautical University, Florida, syftar företaget till att testa sitt rymdskepp på orbit avancerade tankning och lagring (SOARS) system i ett sub-orbitalflyg med Virgin Galatic. Med tanke på fas III, hoppas vi kunna samarbeta med MIS och använda Archinaut-systemet för att direkt konstruera och testa ett prototyp SOARS-system i LEO.

I en ansökan som gjorts av Jesse Blacker, bolagets chef för ny produkt och affärsutveckling, föreslår ExOne att man använder sin bindemedelsjaktteknik för att bygga kiselkortsvärmeväxlare för NASA. Dessa komponenter kommer att stödja byråns initiativ för elektrifierad luftfartygs drivkraft (EAP), vilket kommer att påverka flygtel taxi till subsonisk transportutveckling.

LM Group Holdings, som arbetar i Kalifornien som Liquid Metal Coatings, har föreslagit ett samarbete med smältfri metall 3D-utskriftstillverkare Fabrisonic. Tillsammans kommer dessa två partner att undersöka ultraljudstillsatsframställning av amorfa metalllegeringslaminatkompositer och beklädnad av metalliska ytor.

Under tiden Extreme Diagnostics, Inc., en spinout av University of Michigan kommer att göra något som det heter projekt MARIO. MARIO står för mätning av reaktorns reaktion i bana, som kommer att innebära lanseringen av en nanosatellit. 3D-utskrift är planerad att användas i fas II av projektet (om det är tillåtet) som hjälper laget att undersöka flerdimensionella ställdon för deras enhet.

3D Printed Mars Habitat Challenge

Ett par:Hur länge skulle det ta till 3D Print Game of Thrones tecken och objekt? Nästa:12-årig flicka byggde en robot som kan hitta mikroplastik i havet