Laser-dronor kan slå uthållighetshinder

- Sep 10, 2018-

New Scientist hade en historia den 3 september att amerikanska armén gjorde en laserdriven drone för att utöva uthållighetshinder.

Systemet i åtanke innebär ett laserskott från marken som kan driva upp en militär drone mid-flight.

Daily Mail sa att detta lasersystem skulle stråla kraft till fotovoltaiska celler på dronen och Futurism sa att "nyckeln är att slå en fotovoltaisk cell på dronen, som sedan omvandlar ljuset från lasern till el. Armén hoppas att kunna göra detta från upp till 500 meter (.31 miles) borta. "

Populär mekanik rapporterade att DARPA valde Silent Falcon, en solenergi, lång rad, lång livslängd, UAS (Unmanned Aircraft Systems), för detta experiment vid laserladdning.

"Silent Falcon har gjort ett namn för sig själv genom att göra lång livslängd, lång räckvidd, soldrivna dronor", sa The Drive.

Vad hoppas experimentet uppnå? Syftet är att bevisa möjligheten att "ladda upp en elektrisk driven UAS under flygning med hjälp av en laserljuskälla, vilket möjliggör obestämd långa flygtider genom att använda sammankopplade" Fly "och" Fly & Charge "-cykler som undanröjer behovet att landa för att tanka, "sade UAS Vision.

Margaritoff slog ut användarfall. "I stället för att flygvapnet utnyttjar en reaper två gånger om dagen för att hjälpa Kalifornien Air National Guard bekämpa den katastrofala Carr Fire, kan tekniken ovan tillhandahålla kontinuerlig, obefintlig hjälp. För landsbygden eller avlägsna områden med fullständig brist på infrastruktur, en drone som denna kunde rent leasas av lokala myndigheter för att tillhandahålla mobil- och internetåtkomst för att underlätta effektivare återuppbyggnad på marken. Genom att lägga till en drone som aldrig måste landa eller tanka, kommer en helt ny låda med byggstenar fram. "

Mark Prigg, Daily Mail: "Systemet fungerar genom att skjuta en laser på drons fotovoltaiska cell, som sedan omvandlar ljuset till el på samma sätt som en solpanel gör."

Futurism nämnde dock "flera hinder att övervinna innan dess drone-drivande lasersystem är klart för slagfältet." Den stora hindringen skulle vara att inte smälta dronen.

Vad kommer härnäst? Kristin Houser i Futurism rapporterade att armén arbetade mot att kunna driva en drone på marken senast 2019. Nästa steg kommer att vara att driva en drone i luften. Houser sa att det kan inträffa år 2020. "När det har ett operativt system på plats, kommer armén bara att få tillsynsmyndigheternas välsignelse, och dess laserdrivna dronor kommer att vara redo för start."

Laser-powered-drones

Ett par:Ta maskin som tänker ut ur den svarta lådan Nästa:Amerikanska militärbyggnaderna Kasern använder världens största 3D-skrivare