Kniv Maker punkter till 3D-utskrifter som alternativ metod av hantverk

- Oct 17, 2018-

48-åriga Stuart Mitchell har tillverkat knivar för större delen av sitt liv, lära av sin far som barn och använder många av samma verktyg som föräldrarna används i verkstaden de förvärvat i 1980. Under de senaste åren började dock Mitchell att utforska alternativa metoder för crafting knivar, som ledde honom att additiv tillverkning och ett projekt som han tog på i samarbete med University of Sheffield's Advanced Manufacturing Research Centre (AMRC).

Ingenjörer inom Design och prototyper grupp används flera additiv tillverkning bygga simulering paket för att analysera snedvridningen av kniven med en standard stöd strategi. Efter att ha analyserat alla resultat, beslutat ingenjörerna att en icke-konventionella stöd strategi kan tillämpas för att minska snedvridning av bladet. De använde sedan simulering Utility för Netfabb för att skapa den standardiserade stödstruktur som fysisk kontakt till den kniv som icke-kontakt termisk shrouding.

Mitchell först upptäckte 3D utskrift när han såg en 3D tryckta sammansatta skiftnyckel, men det tog honom ett tag att komma till idén att använda 3D-utskrifter för att göra knivar.

3D print a knife

Ett par:3D-tryckt Graphene Airgel kan leda till kraftfulla superkapacitorer Nästa:3D-tryckt litium-jon-batterier är en sak nu