Kite and Layer Team upp för att ge anpassningsbara 3D-tryckta glasögon

- Oct 25, 2018-

Kite, ett glasögon som är baserat i London, samarbetar med Layer, industridesigner Benjamin Hubers designbyrå, för att tillhandahålla 3D-tryckta glasögon som passar exakt mätning av kundens ansikte.

Den nya tjänsten erbjuder en mängd olika skräddarsydda detaljer och specifikationer, vilket garanterar en perfekt passform, eftersom glasögonen kan tillverkas enligt kundens ansikte och storlek. Layer sa att denna mängd anpassning "är en första inom glasögonsektorn". Så hur passar KiteONE-linjen så bra? Svaret är enkelt: 3D-skanning.

Kunderna kan besöka kitebutiker och använda tjänsten för att använda handhållna skannrar för att utföra 3D-skanningar av huvud och ansikten. Skanningen registrerar vissa specifika mätningar, inklusive huvudets och näsans bredd, öronarnas placering och avståndet mellan eleverna.

Glasögonindustrin är bara en av många som börjar förlita sig mer på 3D-utskrift för produktanpassning. Tekniken har redan använts för att göra smarta glasögon, ökad verklighetssolglasögon och till och med blygsamt prissatta glasögon.

3D Printed Eyewear

Ett par:Första bioprinter att gå till den internationella rymdstationen förstörs i olycka Nästa:Singapore tillkännager planer för första Portside 3D Printing Facility