Infill skapar ett "fingeravtryck" för att spåra 3D-skrivna objekt tillbaka till sina källor

- Oct 18, 2018-

I en ny studie ledd av universitetet i Buffalo med titeln "PrinTracker: Fingerprinting 3D Printers Using Commodity Scanners" kan forskare ha gjort ett genombrott i hur man spårar ett 3D-skrivet objekt till skrivaren där den gjordes. Detta antas vara Det första exakta sättet att identifiera källan till förfalskade produkter och 3d-tryckta skjutvapen, bland annat av stort värde.

Metoden är centrerad på fyllmedlet, vilket är kärnan i 3D-utskrift och ses sällan, men det har stor inverkan på delarnas styrka och vikt. Många olika mönster kan väljas för infill, men dessa mönster är vanligtvis ganska likformiga från skrivare till skrivare - eller hur? Inte så, faktiskt. Beroende på 3D-skrivaren kan inbyggnadsdimensionerna variera från 5 till 10 procent från den valda storleken - och varje skrivare är unik i infällningen den genererar. Så har varje skrivare i princip ett unikt fingeravtryck.

Enligt Xu kan PrinTracker användas för att spåra något 3D-tryckt objekt tillbaka till sin källa. Han jämförde tekniken med tekniker som används av brottsbekämpande organ och 2D-skrivarföretag att identifiera papperskällor.

a “Fingerprint” for Tracing 3D Printed Items Back to Their Sources

Ett par:Additive Industries och Sauber F1 Team Extend Technology Partnership för Metal 3D Printing Nästa:Chloe Rutzerveld reflekterar om fyra år av Mini 3D Printed Vegetable Garden Edible Growth