Indian Institute of Technology Madras utvecklar 3D-skrivna hem som tar tre dagar att bygga

- Oct 30, 2018-

Eftersom 3D-utskrift fortsätter att utvecklas runt om i världen - vilket ger stora fördelar och innovationer till ett brett spektrum av industrier - har Indien tagit om tekniken och gjort framsteg i många olika applikationer.

Nu har fakulteten och alumnerna vid Indian Institute of Technology Madras utvecklat nya förfaranden för 3D-tryckteknik och byggt sin första byggnad.

Avsikten är att fungera som en start för en "återuppbyggd byggprocess", och det akademiska laget utvecklar för närvarande en 3D-utskriftsprocess som gör det möjligt för dem att skapa 320-fots bungalows om tre dagar. De arbetar från en progressiv prototyp som redan skapats på institutet och ger ett koncept som gör det möjligt för dem att utnyttja alla fördelar med 3D-utskrift för att möta Indiens bostadsbehov. Prisvärdhet är en stor faktor, med mindre efterfrågan på byggnadsarbetare som produktionshastigheter upp och färre utmaningar för att transportera mer kostsamma, tätare material.

Tillsammans med denna nuvarande start, arbetar IIT Madras med andra regeringsdelningar för att uppmuntra utbildning om och användning av -teknik som 3D-utskrift.

Ett par:ETH Zürich Scientist 3D Prints Konstgjord hjärtpump med inbyggd magnetutskrift Nästa:3D-utskrift och en smartphone Skapa en billig, kompakt interferometer