Hailey Dawson's Incredible Journey To Pitch på varje MLB Stadium med en 3D-tryckt hand

- Sep 17, 2018-

Hailey Dawson gillar att fotograferas med sin 3D-tryckta handfront och mitt. Ibland rullar hon det i en knytnäve och böjer hennes biceps. Andra gånger gör hon det så platt som en pannkaka, med sin armbåge böjd in i en klassisk klapp.

Men hon håller det, poängen är att den är där och hon vill att du ska titta på den.

Hon har också dragit uppmärksamhet bland baseballfansare över hela landet och slänger sin första pitch på varje större liga baseballstadion för att öka medvetenheten om behovet av billiga proteser. Efter att hon slog på Angel Stadium i Anaheim på söndag eftermiddag, slutade den 30: e och sista stadion på hennes lista hon vad hon kallade sin resa till 30.

När haley föddes, kom hennes högra hand ut annorlunda från vänster. Det finns ett lillfinger och en tumme till höger, men de tre tre fingrarna saknas - hennes "nubbins" som hennes familj kallar dem. Polens syndrom, hennes genetiska tillstånd vid födseln undertryckade utvecklingen av hennes bröstmuskler. Detta gör den drabbade sidan av kroppen mindre och i vissa fall leder till fingeravvikelser.

Resan till 30

Haileys resa började när hon kastade den första tältet på ett Baltimore Orioles basebollspel. Efter att ha kastat bollen till sin favoritspelare, Manny Machado, firade de två med en knytnäve. Erfarenheten gjorde henne så lycklig, hennes mamma skrev till ett andra lag för att se om hon kunde göra det hela igen, den här gången med Washington-medborgarna. Det tog lite tid innan det skulle ordnas, men hon fick så småningom en in för Game 4 i 2017 World Series Game.

Sedan tog Bleacher Report upp historien och de återstående 28 arenorna klättrade för att hon skulle besöka. United erbjöd sig att täcka kostnaden för sina flygningar.

Gör en robot hand

En protes kostar mellan $ 5.000 och $ 20.000. Mer komplexa proteser, som den myoelektriska armen, som styrs av muskelrörelser kostar så mycket som $ 100.000.

För familjer med barn som Hailey, kostar det över tiden. När barn växer behöver de modifieringar eller ersättningar för sin första protes. Sjukgymnast och regelbundet slitage är lika dyrt. Tyvärr begränsar de flesta sjukförsäkringsbolag hur mycket en patient kan spendera på sina enheter.

Skillnad som styrka

Hayley blev upptagen för att vara öppen om hennes genetiska tillstånd. Om någon frågar eller stirrar på henne för länge, uppmuntrar hennes föräldrar henne att svara på frågor och få henne att trivas.

Faktum är att Haley tyckte det var roligt när människor bara stirrade på det.

Efter sin långa resa tillsammans ser Yong hennes dotters historia som en lektion i fasthet.

"Resan till 30 innebär att en 8-årig född med en fosterskada kan göra vad ingen annan någonsin har. Allt som krävs är modet att fråga och uthålligheten att fortsätta driva igenom utmaningarna," sa hon.

Hailey Dawson, who uses a 3D-printed hand, throws out the ceremonial first pitch at Coors Field before the Colorado Rockies play the San Francisco Giants

Ett par:HP (HPQ) kranar som odlar ortopedmarknad med 3D-utskrift Nästa:Digitala metallskyltar 3D-skrivaravtal inom fordons- och rymdindustrin, levererar maskin till MTC