Ford och Trinckle Partnering för att automatisera designen av 3D-skrivna produktionsverktyg

- Nov 12, 2018-

Ford, den populära bilproducenten som länge använt 3D-utskrift för att göra monteringsverktyg, har nyligen blivit erkänt för sitt arbete med tekniken. Företaget arbetar för närvarande med prisbelönt mjukvaruföretag trinckle för att automatisera designprocessen för sina 3D-produktionsverktyg . De två företagen kommer att presentera gemensamma projekt på formnext nästa vecka.

Baserat i Berlin är trinckle, en 3D-utskriftstjänst och mjukvaruföretag specialiserat på produktkonfiguration och automatiserad design. Företaget använder sina mjukvaruparametrar för att skapa program som integrerar användarna i processer för automatisk design av 3D-tryckprodukter inom ett brett spektrum av branscher, inklusive bilindustrin.

Många biltillverkare använder 3D-utskrift för att göra monteringsverktyg och handverktyg såsom armaturer och armaturer. Det har många fördelar, inklusive lägre vikt och produktionskostnader och snabbare tillgänglighet. Ford, som för närvarande har mer än 50 olika 3D-skrivverktyg, arbetar med trinckle för att ytterligare utöka tekniken.

Automate Design of 3D Printed Production Tools

Ett par:NASA publicerar resultat från första 3D-skrivaren i rymden Nästa:Billig 3D-skrivbar bärbar enhet Åtgärder Vattenkvalitet