Aktivera "Internet Of Photonic Things" med miniatyrsensorer

- Sep 13, 2018-

Ett team av forskare vid Washington University i St. Louis är den första som framgångsrikt registrerar miljödata med hjälp av en trådlös fotonsensorresonator med Wiz-arkitektur (whispering-gallery-mode).

Under våren 2017 registrerade fotonsensorn data i två fall: en som mätt temperaturer i realtid över 12 timmar och den andra en antennkarta över temperaturfördelningen monterad på en SAN luis stadspark drone.For jämförelseändamål, båda mätningar kommer med en kommersiell termometer med en bluetooth-anslutning. jämförelsen är bra.

I den stora världen av "Internet of Things" (IoT) finns det ett stort antal geografiskt fördelade trådlösa sensorer, som i huvudsak är baserade på elektronik. Dessa anordningar är ofta hämmade av elektromagnetisk störning, såsom störnings ljud eller visuella signaler från lågflygande flygplan och köksslipor, vilket kan skapa onödigt ljud till radion.

Trådlösa sensorer, antingen elektroniska eller fotoniska (ljusbaserade), kan övervaka miljöfaktorer som fuktighet, temperatur och tryck. Applikationer för trådlösa sensorer omfattar miljö- och hälsovårdsövervakning, precision jordbruksmetoder och smarta städers datainsamling, bland andra möjligheter. Smarta städer är sammankopplade städer som drivs av internet datainsamling. Precisions jordbruk ANVÄNDER digitala geografiska informationssystem för att utföra exakta jordbruksmetoder, såsom markmallning, vilket möjliggör exakt gödningsmedel och kemiska tillämpningar och fröval, vilket förbättrar jordbrukets effektivitet och lönsamhet.

Forskarna monterade också sitt system på en obemannad drone i maj 2017 vid sidan av den kommersiella termometern. När dronen flyger från en uppmätt position till en annan, skiftes resonansfrekvensen för WGM som svar på temperaturvariationer.

Miniatyriseringen av resonatoravkänningssystemen utgör ett spännande tillfälle för IoT, eftersom det kommer att göra det möjligt för IoT att utnyttja en ny typ av fotoniska sensorer med oöverträffad känslighet och förmåga ", säger Chenyang Lu, professor i fullgraf i avdelningen för datavetenskap och teknik och en medförfattare av papperet.

Enabling 'internet of photonic things' with miniature sensors

Ett par:Moxi är ett sjukhusrobot med social intelligens Nästa:7 Amazing Real-World Exempel på 3D-utskrift 2018