Kol startar massproduktion av 3D-skrivarharts med Covestro

- Jul 17, 2019-

Covestro, en tysk tillverkare av högpresterande polymerer, och Carbon, det Silicon Valley-baserade företaget bakom Digital Light Synthesis (DLS), har samarbetat för att möjliggöra massproduktion av Carbon's polyurethan-flytande harts.

"Vår största utmaning när det gäller uppskalning av tillsatsstillverkning fram till serieproduktion ligger i leveransen av lämpliga material i önskad kvalitet och kvantitet," sade Patrick Rosso, global chef för tillsatsstillverkning på Covestro.

"Genom att samarbeta med företag som Carbon, driver vi befintliga skalgränser och stöder olika industrier längs värdekedjan på väg till digital massproduktion."

Massproduktion för kol

Carbon's DLS-teknik, som är en alternativ metod för stereolitografi (SLA), använder ljus och syre för att snabbt producera slutprodukter av hög kvalitet från en pool av harts. När företagets 3D-skrivarlinje har ökat och fler kunder har kommit ombord har Covestro varit en nyckelpartner i uppskalning och storvolymproduktion av företagets material.

För närvarande forskar Covestro material för att möjliggöra ett utökat antal industriella applikationer för kol. Tidigare implementerade företaget sin teknik för att skapa anpassade sportkläder med 3D-tryckt SpeedFlex Precision Diamond hjälmfoder; och 3D-tryckta mellansålar från Y-3 RUNNER 4D II Adidas-skor.

Enligt Covestro kommer dess 3D-trycklaboratorier i Leverkusen, Pittsburgh och Shanghai att uppgraderas för att utveckla och testa materiallösningar för tillverkning av seriell tillsats.

Covestro och 3D-tryckbart material

En spin-off av Bayer, ett multinationellt företag inom läkemedels- och biovetenskap, har Covestro demonstrerat användningsområdena för ett antal 3D-tryckbara hartser, filament och pulver.

Förra året skapade företaget en komplex 3D-tryckad stötdämpare med tre olika material och tillverkningsprocesser för tillsatser. Denna nya komponent visades på faksmässan Fakuma 2018.


Källa: https://3dprintingindustry.com/news/carbon-enters-mass-production-of-3d-printer-resin-with-covestro-158643/

Carbon’s DLS processEtt par:Raspberry Pi 4 erbjuder stor prestandaökning Nästa:3D-utskrift implementerad för att göra flygklara flygplansdelar