Kanadensiska forskare använde 3D-utskrift för att rädda en taxa med namngivna plåster

- Sep 25, 2018-

Patches är en nio år gammal tax från Willamsport, Pa som, tack vare ansträngningarna från ett internationellt forskargrupp, kanske bara har gjort medicinska historia.

Det beror på att 3D-tryckta anpassade titanplattor nyligen användes för att ersätta cirka 70 procent av skallen som en del av operationen för att avlägsna en allvarlig hjärntumör. Det är en mycket ny operation som har gjorts i Nordamerika för första gången och enligt en uttalande kan det också kartlägga en vägkarta för människor att utföra liknande operationer. Samtidigt är patchen nu cancerfri.

Hur 3D-utskrift kan revolutionera personlig medicin

Framgångsrik operation ANVÄNDER mycket innovativ teknik, vilket i sista hand är ett supertekniskt team. Oblak arbetade med ett snabbt prototyperteam på Ontario Veterinary School för att utveckla en 3D-karta över tumören och patchens skalle och arbetade sedan med en ingenjör för att skapa en 3D-tryckt modell som Oblak kunde öva på operationen.

Behovet av att utveckla mer personliga droger och eliminera transplantationsdonorer har varit en av de mest lovande applikationerna för 3D-utskrift. Och medan det tar mycket lång tid att gå från proof of concept för att faktiskt användas i operationer, kommer forskare närmare för att kunna skriva ut hela kroppsdelar i 3D. I maj använde vissa forskare i Storbritannien till exempel 3D-utskrift för att skapa den första mänskliga hornhinnan.

a Dachshund Named Patches

Ett par:3D Printing Industry hos New Scientist Live 2018 Nästa:Optimera 3D-utskrift av naturmaterial på stor skala