Ashford ortodonti använder 3D-utskrift för att hjälpa tandläkare gå helt digitalt

- Sep 12, 2018-

Det största ortodontiska laboratoriet i Storbritannien är Ashford Orthodontics, som grundades 2001 av Sean Thompson i hans garage efter flera år som arbetat inom orthodontic och Maxillofacial Department på Sunderland Royal Hospital. Thompson startade företaget efter att ha noterat att det fanns en ökande efterfrågan på ortodontiska enheter men en brist på högkvalitativa laboratorier som erbjuder specialiserade ortodontiska tekniska tjänster. Hans affärer växte snabbt, och han blev sammanfogad av andra ortodontiska tekniker Craig Stevens och Graeme Winyard. Nu är labbet 12 000 kvadratmeter och har mer än 50 anställda.

För fem år sedan började Ashford Ortodontics undersöka digitala ortodontiska metoder.

Företaget köpte sedan en Formlabs Form 2. De började med en av skrivarna, och är nu upp till 12.

Företagets digitala division har för närvarande åtta digitala tekniker som hanterar 12 Form 2 3D-skrivare.

Labbet kan också lagra digitala modeller online och komma åt dem när som helst, vilket kan vara till hjälp när du behöver byta ut något som en behållare.

Ashford Ortodontics har kunnat vidarebefordra kostnads- och tidsbesparingar till sina kunder genom att gå digitalt.

Ashford erbjuder nu digitala tjänster för tre praktiker som inte har intryck av material på sina kontor - och tack vare laboratoriet har de digitalt digitaliserats.

"När vi började med den digitala sidan av saker, svarade det för kanske två procent av vår verksamhet", sa Thompson. "Just den här månaden är det cirka 15 procent, och det är den snabbast växande sektorn inom laboratoriet. "För närvarande är det traditionell teknik, lite digital, men om två eller tre år kommer det att bli digital teknik, lite traditionell. Det kommer att vara en drivkraft för vår avdelning att gå vidare."

Ashford Orthodontics

Ett par:String Art skapad av en robot Nästa:Tethon 3D för att utveckla keramik och metall DLP Desktop 3D-skrivare för slutanvända delar