Artec 3D Scanners hjälp med att skapa anpassade bröstimplantat

- Nov 16, 2018-

Baserat i Frankrike designar och utvecklar anatomi modellering anpassade 3D-tryckta implantat, till exempel världens första anpassade 3D-tryckta luftvägsstent, som utvecklades förra året. En av företagets huvudområden är medfödd bröstväggsformbildning eller onormal tillväxt av bröstväggen. Dessa deformiteter inkluderar trakbröstet, vilket är en överväxt av brosk som förbinder ribborna i bröstbenet, vilket leder till en sår i båren och det polska syndromet, vilket leder till brist på muskelutveckling i bröstet på ena sidan av kropp.

Villkor som dessa är det primära målet med personlig, låg invasiv behandling, en specialitet inom anatomi modellering. Jämfört med traditionella one-size-passar-alla medicintekniska produkter kan kundanpassade medicinsk utrustning vara effektivare vid behandling av komplexa anatomiska defekter. AnatomikModeling's CTO och grundare Benjamin Moreno och hans team har använt Artec 3D-skanningslösningar och Geomagic Freeform-programvara för att designa anpassade bröstimplantat och övervaka resultaten.

Innan vi vänder oss till 3D-skanningar kommer Moreno och hans team att använda mer tidskrävande och svåra gipsrör eller CT-skanningar för att fånga en patients externa anatomi. CT-skanningar kan endast utföras när patienten ligger ner, vilket gör att mjukvävnaden rör sig och orsakar felaktiga skanningar. När anatomi modellering introducerades med Artec MH 3D och Artec Eva förändrades situationen dramatiskt. Företaget köpte senare en Artec spindel för att fånga patientens huvud och ansikte i hög upplösning. Även om CT-skanningar fortfarande kräver tillgång till patientens interna anatomiska data, kan de externa anatomiska data tas under exponering för mindre strålning, vilket resulterar i exakta resultat.

Artec 3D Scanners

Ett par:Nya utvecklingar i akrylatoligomerer för 3D-utskrift Nästa:Ryska forskare utvecklar neuralt nätverk för metall 3D-utskrift