Arduino Wows Crowd At Maker Faire Rom 2018

- Dec 16, 2018-

Arduino med öppen källkod och mjukvaruföretag verkar imponera på den ivriga publiken vid årets Rom Makers Faire. Medan uppdateringarna till microcontrollers och microcontroller-sviterna är imponerande, är det mest intressanta ingenjörsteamet hur dessa styrelser används.


Arduino Makers

I det här avsnittet presenterades Arduinos senaste projekt, särskilt Uno Wifi-systemet. Uno Wifi har en helt ny 8-bit mikroprocessor från Microchip för första gången på ett Arduino-kort.

Liksom Arduino Uno Rev3 med en integrerad Wifi-modul, är Arduino Uno Wifi-styrelsen baserad på ATmega328P (datablad) med en integrerad ESP8266 WiFi-modul (datablad). Den har en imponerande 14-tums ingång / utgångsstift (av vilka 6 kan användas som PWM-utgångar), 6 analoga ingångar, en 16 MHz keramisk resonator, en USB-anslutning, en strömuttag, en ICSP-huvud och en återställning knapp.


Arduino Internet av saker

Denna betoning visade hur Arduino kunde användas på oväntade sätt, som växthuset som så fångade uppmärksamheten hos vårt intressanta teknikteam. Det fanns också ett par demonstrationer av MKR Vidor 4000.


Mer än bara bra teknik visade IoT-betoningen praktiska sätt att starta och företag runt om i världen har använt Arduino för att skapa nya produkter och tjänster för sina respektive marknader.

Ett sådant sätt är genom Arduino Cloud, en IoT-applikation som hjälper tillverkare att snabbt bygga upp anslutna objekt. Den låter dig ansluta flera enheter till varandra och utbyta data i realtid medan du övervakar dem var som helst via ett gränssnitt.

Bäst av allt är Arduino Cloud fullt integrerat i Arduino Create ekosystem. Det betyder att du snabbt och enkelt kan skapa en mallkod i Arduino Cloud och sedan ladda upp den till din styrelse med hjälp av Arduino Web Editor.

arduino maker faire rome 2018


Ett par:Air NZ använder 3D-skrivare för ersättning av snabb sitsdel Nästa:Raspberry Pi sammanfogar Brick-and-mortar Brigaden