"AI-Powered 3D Vision" är nyckeln till Smart Factory

- Sep 04, 2018-

Solomon 3D vision

Tillverkare runt om i världen är redo att anta Industri 4.0. Framgångsrikt genomförande hänger samman med företagens förmåga att hantera fabriker med smarta maskiner och IT-system anslutna med avancerad programvara. Robot är centrala delar av ekvationen. Med få undantag används robotar i de flesta fabriker idag för att utföra monotona uppgifter, eftersom de kommer utan de mänskliga operatörernas inneboende kognitiva förmåga att ta upp uppgifter som kräver sensorisk och intelligens. Det börjar ändras med transformativa tekniker som artificiell intelligens och avancerade 3D-visningssystem, båda möjliggörs av den snabba ökningen av datakraften. Genom att utnyttja dessa kraftfulla nya teknologier kan Salomons svit av AI-baserade maskinsynslösningar förbättra robotproduktiviteten avsevärt genom att göra dem mer "intelligenta" och flexibla.

Salomons svit med AI-baserade maskinsynslösningar kan öka robotarnas produktivitet avsevärt genom att göra dem mer "intelligenta" och flexibla. Genom att integrera sömlöst en avancerad scannerhårdvara, 3D-bearbetningsprogram och avancerad AI-teknik, Solomon AccuPick 3D-system kan utföra binplockning med hög erkännandegrad och användarvänlighet.

Vision Guided Robot

Allt som krävs är att Solscan 3D-scannern tar en ögonblicksbild av arbetsstycket och programvaran matchar omedelbart och beräknar de nödvändiga vägarna för att robot ska röra sig. Tillämpningar omfattar tätning av fordonsdelar, limning av skordelar, kvalitetskontroll av metall- eller plastinsprutningsobjekt, svetsning av motorer, för att nämna några.

AI-baserad vision inspektion

Snabba framsteg som AI har påbörjat börjar förändra sättet att synfelsproblemen närmar sig. I industriella miljöer har defekter och egenskaper med oregelbundna mönster som svårt att definiera repor, fläckar, sprickor och många andra typer av brister varit svåra för konventionella regelbaserade metoder att inspektera men kan nu identifieras med mycket enklare användning neurala nätverk.


Ett par:Till sist, en enkel 3-D-skrivare för metall Nästa:Flyga högt och långt med Asiens första helt soldrivna Quadcopter Drone