Agile Space Propulsion genomför 3D-tryckning för raketthrustrar

- Oct 16, 2018-

Colorado-baserade företaget Agile Space Propulsion föddes av kunskapen från Daudi Barnes, som har arbetat inom rymdskeppsdrivande industrin sedan 1998. Agile Space Propulsion har ett specifikt mål: att designa och tillverka raketmotorer med hjälp av 3D-tryckteknik. Barnes vill framför allt utveckla thrusters, de små manövrerande motorerna som används i raketer. Enligt Barnes, som raketer blir billigare, finns det ett ökande behov av thrusters, och miniatyriseringen av elektronik spörrar efterfrågan på fler rymdfarkoster för olika ändamål.

Rakettlanseringar har minskat och blivit lättare och billigare, delvis tack vare 3D-utskrift, vilket gör att komplexa delar kan tillverkas i färre komponenter, eller till och med i en enda komponent. Det möjliggör också mycket lättvikt.

Agile Space Propulsion har redan utvecklat en 100-pund thruster och arbetar för närvarande med en fem-pund en. Barnes pekar på användningen av 3D-utskrift i mycket av rymden, för både små och stora motorer.

Daudi Barnes

Ett par:Lyxiga urmakare samarbetar med Betatype Design och 3D utskrift titan armband Nästa:Med 3D-Printing för att minska mängden socker i Cookies, utan att göra dem oätliga