Addihive erbjuder pulverkontrollsystem, strävar efter att accelerera 3D-utskrift

- Oct 26, 2018-

I County Limerick, Irland, strävar ett ungt företag för att påskynda spridningen av additivtillverkningsteknik. Addihive är avsedd för att flytta tillverkning av metalladditiv från forskning och utveckling till produktion.

En av Addihives mål är att förbättra teknikens effektivitet och spara pengar genom att förhindra materialavfall. Företaget har skapat en lösning som kallas Powder Loop, som sitter ovanpå 3D-skrivaren och övervakar utskriftsprocessen genom alla dess steg. Den samlar metallpartiklar för återvinning och övervakning av syrgas, kväve och väte i systemet för att säkerställa kemisk integritet.

Addihives team av materialforskare, tekniker för tillsatsteknik, högkvalitativa ingenjörer och avancerade tillverkningsingenjörer har samlat många års erfarenhet inom medicinsk och flygindustrin, som är de snabbast växande områdena i tillsatsindustrin. Denna erfarenhet är till stor hjälp för att uppnå målet om Addihive som främjar industriell tillsatsproduktion.

Patrick Byrnes

Ett par:Singapore tillkännager planer för första Portside 3D Printing Facility Nästa:Realtidsreologi systemet används i 3D-utskrift och bioprinting