ACEO introducerar nya elektriskt ledande silikon 3D-tryckmaterial

- Nov 17, 2018-

WACKERs silikonmärkta ACEO utvecklades 2016 samtidigt som företaget tillkännagav att den hade skapat den första industriella 3D-skrivaren för silikon. Sedan dess har ACEO gjort stadiga framsteg i utvecklingen av silikon 3D-tryckmaterial, introducerat multimaterial kisel 3D-tryckteknik och öppnade ett kisel 3D-trycklaboratorium i USA. Nu har ACEO meddelat en ny uppfinning: en elektriskt ledande silikonelastomer.

Silikon används ofta i områden som kräver elektrisk ledningsförmåga, såsom manöverdon, sensorer, generatorer, värmeelement och avancerade applikationer som kalla plasma eller tryckta elektroniska anordningar. Med 3D-utskrift kan du skapa integrationsfunktionalitet i ett steg, liksom komplexa strukturer som annan produktionsteknik inte kan implementera.

En ledande elastomer utvecklades av Wacker Chemie AG efter upptäckten av behovet av en ny typ av ledande material av hög temperatur. Det nya materialet bör öppna ett brett utbud av nya applikationer, särskilt inom sjukvården, men också inom bilindustrin och andra industrier. Det är imponerande att silikon 3D-tryckmaterial har haft en hel del utveckling för bara några år sedan. Det är nästan oerhört att använda någon typ av silikon för 3D-utskrift, men nu har tekniken utvecklats till den punkt där tillverkare kan använda en mängd olika silikoner för 3D-utskrift.

Silicone 3D Printing Materials

Ett par:Forskare som använder 3D-utskrift för att skapa ergonomiskt överlägsen tangentbordsswitch Nästa:BMW överträffar en miljon 3D tryckta fordonskomponenter