7 Amazing Real-World Exempel på 3D-utskrift 2018

- Sep 13, 2018-

3D-skrivare är nu billigare att producera och experter förutspår att de snart kommer att bli populära i våra hem. Än idag idag är fler företag medvetna om potentialen i 3D-utskriftsprogram i sina egna företag. Eftersom tekniken flyttat från teori till verklighet har människor utvidgade utbudet av tryck, från mycket praktisk tillverkning och medicinsk utrustning till bara underhållning. Här är några fantastiska verkliga exempel på 3D-utskrift 2018.

Prostetiska lemmar och andra kroppsdelar

Vets har gjort 3D-tryckta masker för att hjälpa hundar att återhämta sig från allvarliga ansiktsskador, de har gjort kirurgiska riktlinjer, proteser och modeller av kroppsdelar, och 3D-utskrift har haft stor inverkan på medicinsk strategi.

Hem och andra byggnader

På mindre än 24 timmar byggdes ett 400 kvadratmeter hus i utkanten av Moskva med hjälp av 3D-utskrift. Möjligheten att använda 3D-utskrift för att snabbt bygga bostäder och andra strukturer är intressant när tidpunkten är kritisk, t.ex. för katastrof-drabbade områden efter naturkatastrofer.

Ätbar 3D-utskrift

När du tänker på traditionella tårdsdekorationstekniker, trycker du på frostning genom ett tips för att skapa mönster-det liknar mycket 3D-applikationsprocessen, där materialet pressas genom en nål och bildas ett lager åt gången. Precis som det görs med 3D-plasttryck, börjar en choklad 3D-skrivare med en digital design som skivas av ett datorprogram för att skapa lager; då skapas objektet skikt för lager.

skjutvapen

Försvarsdistributör var den första som skapade en 3D-tryckt skjutvapen i 2013 som kallades Liberator. Medan det finns 3D-skrivare som kan använda metall, är de väldigt dyra, så Liberator trycks med plast.

Tillverkning

Det finns många tillämpningar inom flera branscher, bland annat inom bilindustrin, flygindustrin och mer för 3D-utskrift i tillverkningen från utskrift av reservdelar av maskiner och prototyper av nya produkter (med den extra fördelen att återvinna modellerna när du är klar) för att skapa mögel och jiggar för att förbättra effektiviteten i produktionsprocessen.

Musikinstrument

Från en otrolig 3Dvarius, inspirerad av en Stradivarius fiolin, till flöjter och banjos, har flera musikinstrument och delar av instrument som munstycken skapats med en 3D-skrivare.

Något du kan tänka dig

Vad som är anmärkningsvärt om 3D-utskrift är att det kan användas för att skapa allt du kan tänka dig. Det behöver bara digitala filer och rätt material.

7 Amazing Real-World Examples Of 3D Printing In 2018

Ett par:Aktivera "Internet Of Photonic Things" med miniatyrsensorer Nästa:WASP introducerar den modulära WASP Crane konstruktion 3D-skrivaren