3D-utskrift med flera lösliga filament

- Apr 29, 2019-

Komplexa 3D-utskriftsdesign kräver ofta användning av automatiskt genererade stödstrukturer kring dem för att säkerställa stabilitet. Även om detta kan ge några riktigt otroliga resultat, lägger det mycket tid och kostnad för utskriftsprocessen. Dessutom är det en svår process att ta bort allt stödmaterial utan att skada själva objektet. Om du har en lämplig avancerad 3D-skrivare, är en lösning på detta problem att använda vattenlösliga filament för att stödja det. kasta utskriftet i badkaret och vänta på att fästet löses upp.

Men vad händer om du vill skriva ut något som är både komplicerat och behöver lösas? Det här är precis vad [Jacob Blitzer] har experimenterat med nyligen. Tricket är att hitta två filament som kan skrivas ut samtidigt, men lösa dem i två olika lösningar. Hans experiment visar att det kan användas för konsumentvaror, men det här är inte lätt, och definitivt inte billigt.


Du kanske undrar vad den möjliga tillämpningen av denna teknik är. För [Jacob] hoppas han kunna skriva ut ihåliga formar av komplexa geometrier och så småningom fylla dem med betong. Mögel kräver en stor mängd internt stöd, och om de inte skrivs ut i lösliga trådar är det nästan omöjligt att ta bort. Men när det inre av betongen har stelnat, hoppas han också att upplösa formen. Därför behöver han ett stöd som är lätt att lösa upp filament, och det är svårare att lösa upp en form för den faktiska användningen.


För mögel själv använder Jacob högstark polystyren (HIPS), som kan lösas med en industriell avfettare som kallas limonen. Det här är dyrt och ganska irriterande arbete, men det är ett bra jobb att ta bort skinkorna, så det här är ett problem att lösa. Det tog honom några månader att hitta en vattenlöslig filament som kunde skrivas ut vid en temperatur som liknar skinkans temperatur, men så småningom fann han ett filament som heter Herofair. Tyvärr är priset per kilo så högt som $ 175.


Så du har siden, men vad kan du skriva ut samtidigt? Multimaterial 3D-utskrift är ett knepigt ämne, och flera olika metoder har utvecklats under åren. Slutligen valde [Jacob] FORMBOT Tyrannosaurus Rex, som använder en gammaldags metod med två separata hällar och extruder. Konceptuellt är detta det enklaste sättet, men kalibrering av en sådan maskin är notoriskt svårt. Att köra två exotiska och humöriga filament samtidigt bidrog definitivt inte.


Jag tillbringade trots allt min tid, pengar och energi på detta projekt (han måste också skriva programvara som kan skapa 3D-modeller först) [Jacob] sa att han inte var särskilt nöjd med resultaten. Han gjorde några obestridliga fantastiska verk, men felet är mycket högt. Ändå är det här en fascinerande studie som verkar vara den första studien, så vi är glada att han delade den till nytta för samhället och ser fram emot att se sin framtid.

3D PRINTING


Ett par:Loveland-made 3D-skrivare kunde slutligen hjälpa till att bygga mänskliga organ Nästa:Nu fokuserar Googles Robotics Lab på maskinlärande