3D-utskrift för att störa implantatindustrin

- Oct 11, 2018-

Om än kostnadseffektivare än befintliga implantatlösningar inom hälso- och sjukvården är precisionen för slutprodukten vad som säkerställer framgången för de medicinska enheterna för 3D-tryckning. Utformad från den grundligt analyserade digitala modellen lämnar 3D-implantat inget utrymme för fel jämfört med traditionella tekniker, vilket ofta kräver extra bearbetning, ökning av avfall och extraktionskostnader.

Precisionen har förbättrats, 3D-tryckta medicinska implantat, som ortopediska och tandimplantat, har sett imponerande framgångstal under de senaste fem åren. Fakta MR: s marknadsundersökning bedömer försäljningen av medicinska implantat fortsätter att dominera marknaden.

Anpassning är den nuvarande trenden på marknaden för medicinsk implantat. Förskott i 3D-skrivare, material och annan teknik har gjort det möjligt för tillverkare att designa och leverera skräddarsydda 3D-tryckta implantat med hög upplösning på patientbehov. Inom ortodontiområdet, från design av vanlig tandgjutning till metallbro, tandkrona och andra implantat, 3D-tryckteknik gör implantatoperationen bättre, snabbare och mer kostnadseffektiv.

Nästa generation av medicinsk 3D-utskrift kommer att försöka kombinera 3D-biologisk tryckning med vävnadsteknik för att revolutionera organtransplantation.

3D-printing medical devices

Ett par:Rolls-Royce avslöjar Demonstrator motor med 3D tryckta komponenter Nästa:Baltimore Manufacturing Studenter 3D Print Violins For Their Music Department