3D Printing patientspecifika modeller

- Oct 29, 2018-

Radiologi labs har traditionellt åberopat programvara som utformats för klinisk diagnos och mätning av imaging data för att skapa modeller. Dessa verktyg är inte utformade för att skapa 3d utskrift modeller effektivt, och kan göra det svårt att skapa högkvalitativa anatomiska modeller.

Tech startup Mediprint in före kirurgisk planering utrymmet under 2015 efter två år av att arbeta med läkare och studera deras behov. Den Mediprint personalen utvecklat och förenklad 3D-modellering och 3D-utskrifter bearbetningsmetoder innan han flyttade till 3D rekonstruktion tjänster. De använder Synopsys Simpleware programvara och Stratasys teknik för att omvandla 2D medicinsk gråskalebilder till färgglada naturlig storlek repliker.

Exempel på dessa tekniker är hjärtat och tumör modeller som skrivs ut för att ge kirurgen en bättre uppfattning om storleken och omfattningen av verksamheten. Andra användningsområden är 3d utskrift modeller används för att utveckla behandlingar för ektopisk barn. Ektopisk missbildning är en sällsynt medfödd defekt med stora inre organ i bröstet och buken.

Pediatric heterotaxy showing 3D printed

Ett par:Konkreta och 3D stickning kombineras för att producera KnitCandela 3D tryckta struktur Nästa:3D-matutskrift kan ge sätt att mata världen