3D-utskrift implementerad för att göra flygklara flygplansdelar

- Jun 17, 2019-

Marshall Aerospace and Defense Group använder nu 3D-tryckteknologi från Stratasys för att tillverka, flygklara delar för flera av sina militära, civila och affärsflygplan - samtidigt som de producerar specifik markdrivna utrustning till en lägre kostnad än aluminiumalternativ. Företaget är för närvarande ett av världens största privata och oberoende flyg- och försvarsföretag.

Marshall har redan flera delar av 3D-tryckt kanalflygning på kraftigt modifierade flygplan, såväl som hållare för säkerhetsknivar och brytare för flygplaninredningar. 3D-tryckning flyggodkända delar på begäran gör det möjligt för företaget att producera lättare delar än traditionella metoder, betydligt snabbare och till lägre kostnad.

Enligt Chris Botting, Material, Processes and Additive Manufacturing Engineer på Marshall ADG, är förmågan att skapa exakta, repeterbara och pålitliga 3D-tryckta delar med hjälp av luftfartsgodkända material nyckelfaktorer för att uppnå de prestandakrav som krävs för användning i flygplan.

”När vi tillverkar komplexa tekniska program behöver vi en metod som kan skapa en exakt, komplex, funktionell och lätt kanal effektivt med minimala verktygskostnader - det är här 3D-utskrift passar perfekt. Men vi måste också se till att det producerade kanalarbetet kommer att godkännas av EASA [Europeiska unionens luftfartssäkerhetsbyrå] för flygning, ”förklarar Botting. ”Som ett resultat använder vi Stratasys Fortus 450mcFDM-skrivare och Ultem 9085 [polyeterimid] -harts - ett tufft men ändå lätt 3D-tryckmaterial med hög termisk och kemisk resistens. Detta har varit avgörande för att övervinna de stränga kraven i vår bransch, eftersom vi nu kan 3D-trycka delar med önskad låga, rök och toxicitetsegenskaper för användning i flygplansinredningar. ”

Företaget använder också sin Fortus 450mc 3D-skrivare, köpt från Stratasys UK för att bygga slutliga delar på marken.


Ett par:Kol startar massproduktion av 3D-skrivarharts med Covestro Nästa:Denna pendel har ingen drivrutin, är tillverkad av en 3D-skrivare