3D-utskrift och anpassning av porösa strukturer för diabetiska insoles

- Nov 02, 2018-

Diabetiska fotsår är mycket farliga, så diabetiker måste ofta ha speciella insoles för att förhindra att de händer. I en tidning med titeln "Design och 3D-utskrift av porösa strukturer med justerbar modul" för anpassade diabetiska fotsålar "diskuterades en grupp forskare med hjälp av 3D-utskrift för att anpassa inläggssulor till diabetiker.

Forskarna anser att symtom kan mildras genom att minska och sprida plantärtrycket jämnt, vilket kan uppnås genom att anpassa innersulor med extra metatarsala kupoler och båtstöd. Därför bör olika innersulor fördelas med olika modullokaliseringsstöd. Traditionella tillverkningsmetoder, som gjutning och bearbetning, kan inte skapa sulor med olika mekaniska egenskaper, men 3D-utskrift kan skapa porösa strukturer med justerbara mekaniska egenskaper.

Forskarna kommenterade att huvudbegränsningen av studien var att endast en strukturell enhet studerades. Utforskning av forskningen skulle utsträcka valet av andra konstruktionsenheter för att ge större flexibilitet i konstruktion med låg modulkonstruktion, vilket kommer att tillämpas på ett brett spektrum av applikationer .

Ett par:Tsinghua University undersöker om blandningar av PLA och PBS är lämpliga för FDM 3D-utskrift Nästa:Utsäde Accelerator StartupYard investerar i israeliska 3D Printing start Printsyst