3D-utskrift och en smartphone Skapa en billig, kompakt interferometer

- Oct 30, 2018-

Smartphones har många funktioner, inklusive vetenskapliga instrument. Med vissa förbättringar och 3D-utskrift har tillverkare gjort smartphones till mikroskop, och i ett papper med titeln "Design av ett 3D-tryckt kompakt interferometriskt system och obligatorisk telefonansökan för små vinklar", ett par forskare spelade in hur de använde 3D-utskrift och smartphones för att göra interferometrar. En interferometer är ett vetenskapligt instrument som exakt mäts av störningen av två ljusstrålar.

Telefonen är utrustad med en CMOS-sensor med 13 megapixel, med hög upplösning. Utvecklat en Android-applikation för bearbetning av luftburna band och automatisk utvärdering av vinkelrotationen av glasskivor.

3D-utskrift används för att göra en mängd olika laboratorier med låg kostnad, inklusive reaktorer, drogtestsystem osv. Syftet med forskarens papper var att visa att ett komplext interferometer kunde skapas med hjälp av tillgängliga, smartphones och 3D-tryckkomponenter . Enheten är inte bara billig, men användarvänlig och liten, vilket gör det enkelt att bära och bära var som helst.

Ett par:Indian Institute of Technology Madras utvecklar 3D-skrivna hem som tar tre dagar att bygga Nästa:Styrkor av tre material kombineras för att bilda sammansatta 3D tryckta komponenter