3D-skrivna modeller hjälper studenterna att få bättre förståelse för DNA-beteende

- Nov 06, 2018-

Lärarna använder sig ofta av tvådimensionella bilder för att lära sig komplexa tredimensionella begrepp, såsom molekylernas struktur, men studenterna kan inte fullt ut förstå dessa begrepp med tvådimensionella bilder ensam, noterade forskarna. Kits med 3D-modeller används för undervisningsändamål, men de "kan inte hantera storleken och detaljerna i makromolekylerna".

3D-utskrift tillåter emellertid lärare att skapa detaljerade anpassade modeller av molekyler av vilken storlek som helst.

I papperet beskriver forskarna en 3D-modellbaserad kurs på DNA-superhelix, utformad för grundbiologi-klasser. De valde den här modellen så att eleverna kunde "känna DNA-avkoppling och vittnesmässiga förvrängningar som härrör från snoddar i DNA." De utformade och 3D-tryckta flexibla plastmodeller med magnetiska ändar för att simulera DNA-supercurls.

Studien upprepar vad många forskare och utbildningspersonal har lärt sig - att 3D-tryckmodeller är ett utmärkt sätt att undervisa studenter i alla åldrar. Från förskolor som lär sig former och texturer till universitetsstudenter som lär sig DNA superspiraler, hjälper hands-on-modellerna till att göra koncept riktiga och lätta att förstå. 3D-utskrift är ett kostnadseffektivt sätt att skapa dessa modeller som kan presentera detaljer på ett sätt som andra tillverkningsmetoder inte gör.

3D printing DNA models

Ett par:Forskare 3D Skriv ut En Effektiv Terahertz Waveguide Nästa:ETH Zürich Scientist 3D Prints Konstgjord hjärtpump med inbyggd magnetutskrift